Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Επίσκεψη με άρωμα... πρωταθλητισμού!


Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν... Μεγάλη μέρα η σημερινή!!!Μα... πού πήγαν όλοι;
Πού είναι η Α', η Β', η Γ', η Δ', η Ε' και η ΣΤ' τάξεις;
Κρύφτηκαν;;;

Μάλλον όχι...!!! Προετοιμάζονται!

Τι κοιτάζουν όλοι με τέτοια προσήλωση;Τι ζωγραφίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες;
Σε ποιον θα δώσουν τα ερωτηματολόγιά τους;;;
Τι ετοιμάζουν άραγε;    Μα, ναι! Σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου θα επισκεφτούν το σχολείο μας δύο πολύ σημαντικές αθλήτριες, η Ολυμπιονίκης στίβου, Κατερίνα Θάνου και η Πρωταθλήτρια Ελλάδας στον στίβο, Παρασκευή Τσιομπίκα!!!

     Πρώτα οι μικροί του σχολείου μας και έπειτα οι πιο μεγάλοι, όλοι δίνουν στις αθλήτριές μας ένα λουλουδάκι....... Ίσως και κάποιο σημείωμα ή ζωγραφιά!    Μια μαθήτρια της Πέμπτης τάξης δίνει δυο στεφάνια από ελιά, σαν αυτά με τα οποία στεφάνωναν τον νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας...
  Καθόμαστε ήσυχα ήσυχα...Ακούμε τις δύο αθλήτριες να μας μιλούν για τα ιδανικά του αθλητισμού για την υγεία, το θάρρος, την προσήλωση στον στόχο, την ευγένεια της ψυχής, την άμιλλα, τον τολμηρό και ακλόνητο χαρακτήρα του αθλητή...
Κάνουμε κι εμείς τις δικές μας ερωτήσεις... ο καθένας μόνος του ή και δυο - δυο!!!


   Και οι αθλήτριές μας μάς απαντούν σε όλα! Η Κατερίνα Θάνου ζητάει κάτι από τους μικρούς μαθητές, τις μικρές μαθήτριες, τους γονείς και τους δασκάλους... Ζητάει να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί όπως είπε και η ίδια, τα παιδιά αυτά, που βλέπει, είναι η γενιά που θα χαρίσει σε αυτή τη χώρα τα επόμενα ολυμπιακά μετάλλια!

   Οι αγκαλιές αυθόρμητες, το ίδιο και τα φιλιά...


  Στην καρδιά μας και στο μυαλό μας θα μείνουν χαραγμένες αυτές οι τόσο ιδιαίτερες στιγμές!
Ευχαριστούμε θερμά την Κατερίνα Θάνου και την Παρασκευή Τσιομπίκα, για την επίσκεψή τους στο σχολείο μας, εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου