Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Εκπαιδευτική εκδρομή Ε' και ΣΤ' τάξης!

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Ε'1, Ε'2, ΣΤ'1 και ΣΤ'2 συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στην Πυροσβεστική.
    Εκεί είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον επαγγελματικό εξοπλισμό των πυροσβεστών...





... Nα ενημερωθούν για το δύσκολο έργο που εκείνοι αναλαμβάνουν και, φυσικά, να κάνουν ερωτήσεις για να λάβουν τις απαραίτητες απαντήσεις!




   Το ενδιαφέρον όλων όμως μονοπώλησαν τα πυροσβεστικά οχήματα!!!


 





    Η επίδειξη από τους πυροσβέστες κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον!!!



   Τελικά, όλοι κάτι μάθαμε από αυτή την επίσκεψη! 
   Δεν ξεχνάμε ότι το Τρίγωνο της φωτιάς αποτελείται από το οξυγόνο, την καύσιμη ύλη και τη θερμότητα και πως αν ένας από τους τρεις αυτούς παράγοντες εξαλειφθεί, η φωτιά σβήνει! Επιπλέον, το τηλέφωνο της Πυροσβεστικής στην Πάρο είναι το 22840 - 25199!!!





    Μετά λοιπόν από αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα ξενάγηση στην Πυροσβεστική, μεταφερθήκαμε στο χώρο διαχείρισης λυμάτων, όπου ο κύριος Τιμολέοντας Βενετσιάνος μας ενημέρωσε για τη συλλογή, ταξινόμηση, επεξεργασία και μεταποίηση υγρών εκχυλισμάτων, αποβλήτων ελαίων και ελαιολάδου, κορμών και φύλλων δέντρων κ.α.


    Είδαμε τον χώρο για την προσωρινή παραλαβή και χρησιμοποίηση στερεών οργανικών απορριμάτων(φύλλα,κλαδιά,χόρτα,πυρήνας).            
    Προχωρήσαμε στο ωριμαντήριο, που είναι μια στεγανή πλατφόρμα κομποστοποίησης, στην οποία τοποθετούνταται τα γεωργικά οργανικά στερεά απορρίματα(φύλλα,χόρτα,κλαδέματα).        
  Επισκεφτήκαμε την ανοιχτή στεγανή λιμνοδεξαμενή και τέλος είδαμε τι ακριβώς γίνονται όλα αυτά τα υλικά έπειτα από την επεξεργασία τους!






 

    Γιατί να μη βοηθήσουμε τον πλανήτη μας;









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου