Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

PROJECT κυκλοφοριακής αγωγής από το Γ1

Με αφορμή το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, αφιερώθηκαν αρκετές ώρες συζητώντας, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές τις βασικές αρχές  της κυκλοφοριακής αγωγής, να αναγνωρίσουν τα λάθη στη οδική τους συμπεριφορά και να καταφέρουν να τα διορθώσουν, να αποκτήσουν κυκλοφοριακή συνείδηση, να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε διάφορα θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και τέλος να αποκτήσουν θετική στάση στα θέματα οδικής ασφάλειας.
Έπειτα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες. Βρήκαν και έκοψαν από εφημερίδες και περιοδικά εικόνες μεταφορικών μέσων και έκαναν 2 κολάζ.
  Στο πρώτο κολάζ χώρισαν τα μεταφορικά μέσα σε αυτά που χρησιμοποιούσαμε παλιά και σε αυτά που χρησιμοποιούμε τώρα.
    Στο δεύτερο κολάζ τα χώρισαν σε τρεις κατηγορίες: του αέρα, της στεριάς και της θάλασσας.  Η κάθε ομάδα ζωγράφισε το δικό της μεταφορικό μέσο. 
























     Στη συνέχεια κατασκεύασαν σήματα οδικής κυκλοφορίας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που θα γίνει στην αυλή του σχολείου μας.   











Επίσης, κατασκεύασαν μακέτα κυκλοφοριακής αγωγής και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ώστε μέσα από το παιχνίδι να εμπεδώσουν καλύτερα τους κανόνες σωστής κυκλοφορίας.























Τέλος, κατασκεύασαν μεταφορικά μέσα από άχρηστα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου