Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

1o βραβείο στους Περιφερειακούς Αγώνες Ρομποτικής!!!


Έπειτα από αρκετούς μήνες προετοιμασίας, έφτασε η μέρα της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό Ρομποτικής, σε περιφερειακό επίπεδο Κυκλάδων (9/3/2017). Συνδεθήκαμε μέσω τηλεδιάσκεψης και, έπειτα από μια φανταστική παρουσίαση των παιδιών, κερδίσαμε το θαυμασμό των κριτών και την 1η θέση ανάμεσα σε 8 συμμετέχοντες, η οποία μας δίνει το εισιτήριο για τη συμμετοχή μας στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής για μαθητές δημοτικού στις 18/3/2017 στην Αθήνα.
Τι φτιάξαμε; Μα, κάτι που θα κάνει τη ζωή μας στο όμορφο νησί μας, καλύτερη! Σχεδιάσαμε λοιπόν και κατασκευάσαμε ένα αυτόματο ηλιακό λεωφορείο, το οποίο μπορεί να μεταφέρει τους επισκέπτες του νησιού μας σε όλη την παραλιακή οδό της Παροικιάς, εντελώς αυτόματα και χωρίς καθόλου ρύπους!

Αφού λοιπόν κατασκευάσαμε το λεωφορείο και εγκαταστήσαμε τον αυτόματο μηχανισμό για τη συρόμενη πόρτα του, ασχοληθήκαμε με το πιο δύσκολο κομμάτι του όλου εγχειρήματος που ήταν ο προγραμματισμός του. Προγραμματίσαμε λοιπόν το λεωφορείο μας αρχικά να ανοίγει την πόρτα του αυτόματα, μόλις ακουγόταν η κόρνα του καραβιού που θα κατέφθανε στο λιμάνι και στη συνέχεια να αναμένει και να αντιλαμβάνεται πότε θα επιβιβαζόταν και ο τελευταίος επιβάτης (μέσω του αισθητήρα κίνησης), ώστε να ξεκινήσει το δρομολόγιό του.
Στη συνέχεια το προγραμματίσαμε να εντοπίζει και να αντιλαμβάνεται (μέσω του 2ου αισθητήρα κίνησης) τις στάσεις που είχαμε τοποθετήσει κατά μήκος του δρομολογίου του, ώστε να σταματάει και να επιτρέπει την επιβίβαση και την αποβίβαση των επισκεπτών. Φυσικά, μεριμνήσαμε και για τα διάφορα εμπόδια καθώς και για τυχόν απρόσεκτους πεζούς και ποδηλάτες που μπορεί να έμπαιναν στο δρόμο του, φροντίζοντας για την ασφάλειά τους.
Το όλο εγχείρημα ολοκληρώθηκε με την κατασκευή της μακέτας, πάνω στην οποία θα παρουσιάζαμε στο διαγωνισμό την ιδέα μας. Η συνδρομή της κa. Τερέζας ήταν καταλυτική για ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα......Είμαστε οι Παρομποτικοί και το θέμα στο οποίο δουλέψαμε ήταν «Οχήματα και μεταφορές του Αύριο»… Φυσικά, ο διαγωνισμός είναι μόνο η αρχή. Σκοπός είναι όλοι οι μαθητές του σχολείου μας να έρθουν σε επαφή με την ρομποτική και πιστεύουμε πως έχουμε κερδίσει ήδη το ενδιαφέρον τους. Ελπίζουμε η φετινή συμμετοχή μας να γίνει γνωστή και να ωθήσει τα παιδιά και του υπόλοιπου νησιού στο να ασχοληθούν με την ρομποτική, που προωθεί τη διερευνητική μάθηση και τη δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην εύρεση λύσεων, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.2 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά! Εξαιρετική εργασία! Σας εύχομαι να κατακτήσετε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό. Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν γι' αυτό το project!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Πέτρο! Σας στέλνουμε την αγάπη μας από το όμορφο νησί μας!

      Διαγραφή