Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη στον κινηματογράφο Αρχίλοχο

Οποπομόζ, μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

     Κινούμενο σχέδιο 2003, Ιταλία, Διάρκεια: 76'

     Τρία χαζοδιαβολάκια, εκμεταλλευόμενα τη ζήλια του μικρού Ρόκο για τη γέννηση του αδελφού του, τον κάνουν υποχείριο στα σχέδιά τους να ματαιώσουν τα Χριστούγεννα. Από τη σημερινή Νάπολη τον μεταφέρουν στην αρχαία Γαλιλαία και του αναθέτουν να εμποδίσει τον Ιωσήφ και τη Μαρία να φτάσουν στη φάτνη.
     Η ταινία είναι δημιούργημα του ικανότατου δημιουργού κινουμένων σχεδίων από τη Νάπολη, Enzo D`Alo, παρουσιάζει μία ιστορία εμπνευσμένη από τη Θεία Γέννηση, πασπαλισμένη φυσικά με την απαραίτητη φαντασία. Πρόκειται για μία ταινία κινουμένων σχεδίων που απευθύνεται κυρίως στο παιδικό κοινό και έχει στο βιογραφικό της δύο υποψηφιότητες βράβευσης, την πρώτη από τα βραβεία David Di Donatello στην κατηγορία των καλύτερων εφέ και τη δεύτερη από το Συνδικάτο των Ιταλών Δημοσιογράφων που εργάζονται στον έντυπο τύπο, στην κατηγορία τραγουδιού για το τραγούδι “Core Fujente”. 
     Ένα συμπαθητικό καρτούν μέσα το πνεύμα των Χριστουγέννων. Μια γλυκιά περιπέτεια για τα παιδιά. Ωστόσο το επίπεδο του χιούμορ της ταινίας είναι αρκετά χαμηλό και ίσως να οφείλεται στην κακή μετεγλώττιση η οποία δεν είναι πιστή.

Οι ζωγραφιές μας  








 









Από την Γ' τάξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου