Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Βιβλιοπροτάσεις από τη Στ΄ τάξη

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ   
Το βιβλίο μιλάει για ένα νεαρό γλάρο και μια δυναμική γλαρίνα που μπλέκονται σε μια απίστευτη και ξεκαρδιστική περιπέτεια που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ο γλάρος ψάχνει τα 17 κλειδιά που θα κλειδώσουν το σεντούκι, που έχει φυλακισμένους τους πειρατές, τα οποία τα έκλεψε η κακιά μάγισσα και τα έκρυψε στα νησιά των Κυκλάδων.
     Ο Νικόλας Θαλασσάκης (έτσι λέγεται ο γλάρος) μπλέκεται σε απίστευτες περιπέτειες, κάνει γνωριμίες με διάφορα ζώα που συναντάει στο ταξίδι του και πιάνει νέες φιλίες.
     Είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο που εκτός από την τρομερή ιστορία που μας διηγείται, μας εξηγεί διάφορες ναυτικές λέξεις. Έχει αινίγματα για τα οποία θα πρέπει να σπάσετε τα κεφάλια σας, αν θέλετε να τα βρείτε μόνοι σας, πριν διαβάσετε τη συνέχεια του βιβλίου...    





     Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ 
     Ο ήρωας του βιβλίου είναι ένας ποντικός  ο οποίος φοβάται πολύ τις γάτες και πηγαίνει στο γιατρό για να του δώσει φάρμακα. Ο γιατρός όμως του προτείνει να πάει στη "Χώρα χωρίς γάτες". Αφού ταξιδέψει με πολλά μέσα, καταφέρνει να φτάσει, όμως η "Χώρα χωρίς γάτες"  είναι γεμάτη με φάκες.
     Στη συνέχεια ο ποντικός πηγαίνει σε έναν γιατρό ο οποίος του λέει να πάει στη "Χώρα χωρίς γάτες και χωρίς φάκες". Πράγματι, μετά από ένα μεγάλο ταξίδι, φτάνει σε αυτή τη χώρα όπου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Ο ποντικός όμως επειδή τρώει πολλά τυριά και δεν κινείται καθόλου, παχαίνει υπερβολικά. Έτσι αποφασίζει να κατευθυνθεί προς τη "Γατοφακοχώρα" για να... αδυνατίσει! Θα τα καταφέρει;
     Ένα εξαιρετικό και εκπαιδευτικό βιβλό του Ευγένιου Τριβιζά για παιδιά και όχι μόνο...    


ΏΡΑ ΓΙΑ ΠΑΖΛ         
                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου