Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η "εξέλιξη" της διατροφής (μέρος 4ο) - Τι τρώμε σήμερα...

    Ο πατέρας της ιατρικής, Ιπποκράτης (460 π.Χ), συνέδεσε τη σωστή διατροφή με την καλή υγεία. Το γνωστό ρητό " νους υγιής εν σώματι υγιεί " ισχύει ακόμη και σήμερα, 2500 χρόνια αργότερα. Η κακή διατροφή αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο έχει δύο όψεις. Η μία αφορά τις τριτοκοσμικές χώρες, όπου κάθε μέρα 40000 συνάνθρωποί μας, κυρίως παιδιά, πεθαίνουν από την πείνα και την εξαθλίωση, ενώ από την άλλη, πολλοί άνθρωποι των πλούσιων κρατών, πεθαίνουν από το πολύ και ακατάλληλο φαγητό. Σίγουρα, από την κακή διατροφή επηρεάζονται ανεξαιρέτως όλοι οι άνθρωποι (νέοι και γέροι, άνδρες και γυναίκες, φτωχοί και πλούσιοι).
    Οι σημερινοί άνθρωποι δεν τρώνε αυτά που έτρωγαν οι Αρχαίοι. Σήμερα οι άνθρωποι θέλουνε πολυτέλειες. Θέλουνε     
να τρώνε κρέατα, πρόχειρα φαγητά
και φαστ φουντ. Ωστόσο,κάποιες
από τις τροφές που έχουμε κρατήσει,
είναι το λάδι, το ψωμί και οι ελιές. Επίσης, το κρασί είναι ένα ποτό, που όπως και οι Αρχαίοι Έλληνες, έτσι κι εμείς το έχουμε σαν συνοδευτικό με το φαγητό μας.
    Όμως η πιο υγιεινή τροφή που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή κανενός ανθρώπου είναι τα φρούτα. Άλλωστε, όπως λέει και μια παροιμία "ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα". Προτιμήστε λοιπόν φρούτα,λαχανικά και ψάρια και ελαττώστε όσο περισσότερο μπορείτε την κατανάλωση κρέατος.
Από Στ2: Γιάννης, Χριστίνα Ο, 
Μέγκι, Μαρινέλλα

2 σχόλια: