Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Έναρξη λειτουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης

Αγαπητοί γονείς,
     Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η λειτουργία της δανειστικής μας βιβλιοθήκης. Κάθε βδομάδα τα παιδιά θα μπορούν να δανειστούν ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του σχολείου για να το διαβάσουνε στο σπίτι και να το επιστρέψουν μέσα σε δύο εβδομάδες. Για να δανειστούν ένα βιβλίο, θα πρέπει πρώτα να έχουν επιστρέψει το προηγούμενο. Επομένως είναι σημαντικό να θυμούνται να έχουν μαζί τους το βιβλίο που θα πρέπει να επιστρέψουν. Ο δανεισμός θα γίνεται σε διαφορετική ημέρα και ώρα για κάθε τμήμα. Παρακάτω υπάρχει και το πρόγραμμα.
      Ακόμη, στα πλαίσια των προσπαθειών μας να ενισχύσουμε την αγάπη των παιδιών για το βιβλίο και την ανάγνωση, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, οργανώνουμε, όπως και πέρσι, έναν διαγωνισμό φιλαναγνωσίας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και στόχος του είναι η δημιουργία κινήτρου για την ανάγνωση βιβλίων και η εδραίωση φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο. Όσα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν, θα παίρνουν μαζί με το βιβλίο που δανείζονται, ένα φύλλο, όπου θα συμπληρώνουν κάποια στοιχεία για το βιβλίο που διάβασαν. 
      Τέλος, είναι πολύ σημαντικό, να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι πρέπει να προσέχουν τα βιβλία που δανείζονται, γιατί είναι για όλα τα παιδιά και οφείλουμε να τα επιστρέφουμε όπως ακριβώς τα πήραμε.

 Με εκτίμηση οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης,
                                                                   Άρτεμις Πεταχτή, Ευτέρπη Φλόκα,
                                                                    Ηλίας Παύλου, Σοφία Μαυρομμάτη




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου