Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019


6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

     Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» τα παιδιά συμμετείχαν σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες. Στόχος ήταν να αντιληφθούν τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή αποκτώντας έτσι έναν υγιή τρόπο ζωής.
     Ξεκινήσαμε την ημέρα μας φτιάχνοντας ένα υγιεινό πρωινό στο σχολείο. Μετά πήγαμε στο κλειστό γυμναστήριο όπου μας περίμενε η Εθνική Ομάδα του αγωνίσματος Γκόλμπολ, ένα ομαδικό άθλημα σχεδιασμένο για τυφλούς αθλητές. Στην αρχή ο προπονητής τους μας μίλησε για την ιστορία του αθλήματος και μας επεξήγησε τους κανόνες του παιχνιδιού. Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε έναν αγώνα της Εθνικής ομάδας και αμέσως μετά τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και τα ίδια αυτό το ξεχωριστό άθλημα βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία.    
     Στο τέλος τα παιδιά έπαιξαν διάφορα ψυχοκινητικά παιχνίδια συνεργασίας και δημιούργησαν εικαστικά έργα με θέμα τον αθλητισμό. Το μήνυμα της ημέρας δεν αφορά μόνο τα μικρά παιδιά και τους αθλητές, αλλά όλους μας. Καλούμαστε να ενεργοποιηθούμε και να εντάξουμε την άθληση στη ζωή μας, γιατί ο αθλητισμός δεν είναι παιχνίδι, είναι τρόπος ζωής.       Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου