Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Αποτελέσματα της Σκυταλοδρομίας Ανάγνωσης από το Ε'2!Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε'2 πραγματοποίησαν δύο προγράμματα που, αν και διαφορετικά, αλληλοδιαπλέκονταν καθημερινά! Το πρώτο λοιπόν είναι “Μαθαίνω να συνεργάζομαι” και ως στόχο είχε να γνωρίσουν τα παιδιά πρώτα τον εαυτό τους και στη συνέχεια να κατανοήσουν και τον “Άλλο”, στην προκειμένη περίπτωση, τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους. Στόχος του προγράμματος ήταν να αναπτύξουν συναισθηματικές δεξιότητες, όπως είναι η αναγνώριση και η έκφραση των συναισθημάτων και η διαχείρισή τους, η προσωπική υπευθυνότητα, η αυτοαποδοχή και η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ποιοτική επικοινωνία ώστε να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο της μικρής ομάδας, της μεγαλύτερης (τάξης), της ακόμα πιο μεγάλης (σχολείο) και τέλος, της κοινωνίας ολόκληρης!
Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τον τίτλο “Σκυταλοδρομία Ανάγνωσης!”. Στόχος ήταν η συστηματική ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, από τέσσερις καθορισμένες ομάδες παιδιών. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην επαφή των παιδιών με το βιβλίο και στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, στην κοινωνικοποίησή τους και στην αρμονική συνεργασία, όπως επίσης και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων χειρισμού γραπτού και προφορικού λόγου και τέλος, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων χειρισμού της τεχνολογίας.
Κάθε ομάδα έπρεπε να διαβάσει ένα βιβλίο και στη συνέχεια τα μέλη της να το παρουσιάσουν στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, με τρόπο της επιλογής τους. Έτσι, μαθητές και μαθήτριες ενεπλάκησαν σε παιχνίδια ρόλων, προσωπικές αφηγήσεις, δραματοποίηση, ζωγραφική, αλλά και στην κατασκευή ταινίας μικρού μήκους. Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν και στη σελίδα μας στο eTwinning, “Ένας Ηρακλής ανάμεσά μας...”, καθώς η όλη διαδικασία αποτελεί προσωπικό άθλο των παιδιών!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου