Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

"ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ"


        Oι μαθητές του Τμήματος Ένταξης αναλαμβάνουν «μαθηματικές αποστολές» προκειμένου να κατανοήσουν αποτελεσματικότερα τις έννοιες του μήκους και του εμβαδού. Επειδή τα μαθηματικά είναι παντού μες στη ζωή μας, αποφασίσαμε να τα «βγάλουμε έξω από τα βιβλία και την τάξη». Εφοδιαστήκαμε με μέτρο, μολύβι και χαρτί, αριθμομηχανή και ανοίξαμε τους φακέλους με τις «μυστικές, μαθηματικές, αποστολές».
       Σε κάθε μάθημα, μετά την παρουσίαση των βασικών εννοιών, ανοίγουμε ένα φάκελο.  Εκεί υπάρχουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε (π.χ. να μετρήσουμε τις διαστάσεις της  σχολικής βιβλιοθήκης). Στη συνέχεια, ζητείται να αναζητήσουμε στο ίντερνετ προϊόντα και τιμές (π.χ. μια νέα, πιο μοντέρνα βιβλιοθήκη, για να αντικαταστήσουμε την παλιά), ενώ, τέλος, δίδεται και ένα μαθηματικό πρόβλημα (π.χ. υπολογισμός τελικής τιμής του προϊόντος, λόγω περιόδου εκπτώσεων). 
      Όλα αυτά γίνονται με πολύ καλή και δημιουργική διάθεση και οι μαθητές μαθαίνουν να χειρίζονται μαθηματικά εργαλεία, να αναζητούν χρηστικές πληροφορίες στο διαδίκτυο, ενώ αισθάνονται να αναλαμβάνουν ρόλους ενηλίκων με πραγματικό γι’ αυτούς νόημα και σκοπό. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου