Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας

Στα πλαίσια του "Κοινωνικού Σχολείου" και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας (24 Οκτωβρίου), οι μαθητές του σχολείου έλαβαν μέρος σε ενημερωτικές εκδηλώσεις με στόχο να ευαισθητοποιηθούν για τη νόσο της παχυσαρκίας που πλήττει και τη χώρα μας και να γνωρίσουν τρόπους πρόληψής της.



  • Οι μαθητές του Α1 ζωγράφισαν τα αγαπημένα τους φρούτα και δημιούργησαν το φανάρι της διατροφής!























  • Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας στην τάξη Γ1 έγινε συζήτηση για την υγιεινή και ανθυγιεινή διατροφή και το πώς πρέπει να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας. 
    Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: Η πρώτη ομάδα έφτιαξε την πυραμίδα της διατροφής και η δεύτερη μια αφίσα με ένα αδύνατο παιδί και ένα παχύσαρκο. Δίπλα ζωγράφισαν τι τροφές μπορεί να τρώει καθένα από αυτά. 
    Τέλος, τα παιδιά συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με τις διατροφικές τους συνήθειες και κατά πόσο έχουν εντάξει την άσκηση, αθλητικές δραστηριότητες στην καθημερινότητά τους.








  • Το Γ2 έφτιαξε τη δική του διατροφική πυραμίδα με την τεχνική του κολλάζ!!




  • Το Δ1 τμήμα του σχολείου μας πραγματοποίησε και αυτό κάποιες δράσεις σχετικές με την ημέρα αυτή.

Αρχικά οι μαθητές συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο όπου φάνηκε πως στις περισσότερες περιπτώσεις τρέφονται υγιεινά, αθλούνται αλλά και δεν έχουν το φαγητό ως πρώτη προτεραιότητα στις διάφορες δραστηριότητές τους : πχ όταν βλέπουν τηλεόραση ή παίζουν κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι.
Στη συνέχεια κλήθηκαν να δείξουν το δεκατιανό φαγητό της ημέρας και να φωτογραφηθούν , χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί γι’ αυτό. Έτσι το κάθε παιδί είχε μαζί του ό,τι συνήθως φέρνει στο σχολείο και σε ελάχιστες περιπτώσεις κάτι διαφορετικό επειδή «έτυχε» , όπως χαρακτηριστικά είπαν.
Τέλος οι μαθητές έφτιαξαν ένα κολάζ με τα «επιτρεπτά» και τα «απαγορευμένα» φαγητά , καθώς και το «ιδανικό» βάρος ανθρώπου.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου