Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Γνωριμία με τα Ολυμπιακά Αθλήματα

    

Ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου  το πρόγραμμα «Γνωριμία με τα ολυμπιακά αθλήματα»  που συμμετείχαν οι μαθητές   της Α΄ και Β΄ τάξης δημοτικού του ολοήμερου και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής κ. Βασίλειο Καϋμενόπουλο.

Οι μαθητές μέσα από τις δράσεις του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε πρώτη επαφή και να γνωρίσουν ένα μεγάλο αριθμό αθλημάτων με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού (dvd, ψηφιακών εικόνων κ.λ.π) και μέσω φωτογραφιών και βιβλίων. Επίσης έγινε αναφορά στον τρόπο διεξαγωγής  των πιο γνωστών αθλημάτων, εξάσκηση και βιωματική αναπαράσταση όσων αθλημάτων ήταν εφικτό στην αυλή του σχολείου, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκαν οι έννοιες για το ολυμπιακό ιδεώδες και το ευ αγωνίζεσθαι  Επιπλέον οι μαθητές έκαναν ζωγραφιές με τα αγαπημένα τους αθλήματα, καθώς επίσης και  ένα μεγάλο κολάζ με τα ολυμπιακά αθλήματα το οποίο αναρτήθηκε σε κεντρικό σημείο του σχολείου.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές για την ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα που ενδεχομένως θα σταθεί και αφορμή για να ασχοληθούν με κάποιο  από τα αγαπημένα στους αθλήματα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου