Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

"Είναι ανάγκη να σώσουμε το περιβάλλον".

     Η φύση μας προσφέρει πολλά πράγματα. Τα δέντρα μας προσφέρουν πολύτιμους καρπούς και οξυγόνο. Τα ποτάμια που κυλούν από ψηλά μας δίνουν νερό. Η θάλασσα μας διασκεδάζει και μας χαλαρώνει. Τα λουλούδια και οι πρασινάδες μας δίνουν μια απίστευτη ομορφιά.

     Δυστυχώς όμως, οι άνθρωποι δε σέβονται και πολύ το περιβάλλον και έτσι η τρύπα του όζοντος μεγαλώνει όλο και πιο πολύ. Επισης, καταστρέφουμε τα δάση βάζοντας φωτιές, κόβοντας δέντρα και κατασκευάζοντας εργοστάσια, τα οποία με τα καυσαέριά τους μολύνουν το οξυγόνο που μας δίνουν τα φύλλα των δέντρων. Ακόμα, μολύνουμε τις θάλασσες με σκουπίδια, αλλά και με πετρέλαιο όταν συμβαίνουν ατυχήματα πετρελαιοφόρων πλοίων.
     Οι άνθρωποι μπορούν όμως να επιδιορθώσουν όλες αυτές τις καταστροφές. Για παράδειγμα, κάνοντας ανακύκλωση, λιγοστεύουν τα σκουπίδια. Έτσι θα έχουμε καθαρότερες ακτές και θάλασσες. Επίσης, οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μη πετάμε τσιγάρα, γιατί μπορεί εύκολα να πάρει φωτιά το δάσος.
     Ευχόμαστε οι άνθρωποι να κάνουν μια προσπάθεια, για να καλυτερέψει ο κόσμος μας. Άλλωστε, αν "σκοτώσουμε" τη φύση είναι σαν να "σκοτώνουμε" τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Από την Ε' τάξη: 
Κάτια, Παναγιώτης, 
Μάριος, Μαριάννα



1 σχόλιο: